МРТ - 10:27 01 Мај, 2012

Македонија го одбележува 1 Мај - Меѓународниот ден на трудот во чест и сеќавање на историската борба на работниците од целиот свет за унапредување на ...

Меѓународен ден на трудот

Макфакс - 10:32 01 Мај, 2012

Во многу држави 1 Мај е неработен ден и најчесто се одбележува со протесни маршеви на работниците, кои ја користат можноста да побараат подобрување ...

Први мај - Меѓународен ден на трудот

Курир - 09:41 01 Мај, 2012

Македонија го одбележува 1 Мај - Меѓународниот ден на трудот во чест и сеќавање на историската борба на работниците од целиот свет за унапредување на ...

1 Мај се слави со протести низ светот

Факултети - 07:46 01 Мај, 2012

Во пресрет на Меѓународниот празник на трудот, што традиционално се одбележува на 1 мај, на три континенти се интензивираат протестите, а во две ...

Меѓународен ден на трудот

Сител - 09:38 01 Мај, 2012

Македонија го одбележува 1 Мај - Меѓународниот ден на трудот во чест и сеќавање на историската борба на работниците од целиот свет за унапредување на ...

Денеска се одбележува Денот на трудот

Без Пардон - 07:38 01 Мај, 2012

Денеска ширум светот и во Македонија се одбележува Меѓународниот празник на трудот, Први мај. Овој празник е воведен во знак на сеќавање на овој ден ...

Со скара и ладно пиво Македонија го прославува Меѓунаодниот ден на трудот - 1 Мај

Прес 24 - 09:38 01 Мај, 2012

Македонија го одбележува Меѓународниот ден на трудот - 1 Мај во спомен на историската борба на работниците од целиот свет за унапредување на нивните ...

Први мај - меѓународен ден на трудот

24 Вести - 07:28 01 Мај, 2012

Меѓународниот ден на трудот се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на работниците. Меѓународниот ...

1 Мај - Меѓународниот ден на трудот

Идивиди - 09:29 01 Мај, 2012

Скопје, 1 мај 2012 (МИА) - Македонија го одбележува 1 Мај - Меѓународниот ден на трудот во чест и сеќавање на историската борба на работниците од ...

Први мај со пртоести низ светот

Алфа ТВ - 09:05 01 Мај, 2012

1-ви мај, меѓународниот ден на трудот годинава повторно се одбележува со традиционални собири на работниците кои се најавени во Атина, Мадрид, Париз ...

Честит 1-ви Мај, Меѓународен Ден на трудот

ИнПрес - 09:00 01 Мај, 2012

На денешен ден, во Чикаго - САД, во 1886. година, избувна штрајк, со учество на околу 40.000 работници, кои истапија со барањето за осумчасовен ...

Меѓународен ден на трудот

Факултети - 06:26 01 Мај, 2012

Меѓународниот ден на трудот е меѓународен празник кој се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување на правата на ...

Добро утро (1-ви мај)

iLike - 07:20 01 Мај, 2012

1-ви мај е 121-иот ден во годината според григоријанскиот календар (122-и во престапна година). Остануваат 244 денови до крајот на годината. Настани ...

Први мај - меѓународниот ден на трудот

Канал 77 - 00:32 01 Мај, 2012

Меѓународниот ден на трудот се одбележува на 1 мај во знак на почит кон жртвите на штрајкот што се одржа од 1 до 4 мај 1886 во Чикаго. На овој ...

Денес е први мај- меѓународниот ден на трудот

Sky MK - 00:48 01 Мај, 2012

Денес е први мај меѓународниот ден на трудот. Меѓународниот ден на трудот се празнува на 1 мај и е посветен на борбата за зачувување и унапредување ...

Се одбележува 1- ви мај- Денот на трудот

OhridNews - 00:03 01 Мај, 2012

Меѓународниот ден на трудот, 1 Мај се одбележува во знак на почит кон жртвите на штрајкот што се одржа од 1 до 4 мај 1886 во Чикаго, организиран со ...

Во светот 1 мај ќе се одбележи со протести

Плус Инфо - 21:35 30 Апр, 2012

Во пресрет на Меѓународниот празник на трудот, што традиционално се одбележува на 1 мај, на три континенти се интензивираат протестите, а во две ...

Како ќе се одбележи 1. мај низ светот?

Курир - 15:59 30 Апр, 2012

Во пресрет на Меѓународниот празник на трудот, што традиционално се одбележува на 1 мај, на три континенти се интензивираат протестите, а во две ...

Во светот 1 мај ќе се одбележи со протести, штрајкови и предизборни собири

Прес 24 - 16:12 30 Апр, 2012

Во пресрет на Меѓународниот празник на трудот, што традиционално се одбележува на 1 мај, на три континенти се интензивираат протестите, а во две ...

Предлози за 1-ви мај

Факултети - 12:27 30 Апр, 2012

Меѓународниот 1-ви Мај - Ден на трудот е државен празник во повеќе земји во светот, пред се во комунистичките и бившите комунистички земји. До 2006 ...

Проглас за подобрување на правата на работниците

Курир - 14:01 30 Апр, 2012

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) во прогласот што го објавува по повод празникот на трудот - 1 Мај наведува здружување на ...

КСС за 1 Мај со проглас за подобрување на правата на работниците

МРТ - 13:58 30 Апр, 2012

Да ги здружиме своите сили и заеднички да креираме економско-социјална политика која ќе обезбеди подобар живот и повисок стандард на работниците, ...

КСС за 1 Мај со проглас за подобрување на правата на работниците

Прес 24 - 14:00 30 Апр, 2012

Да ги здружиме своите сили и заеднички да креираме економско-социјална политика која ќе обезбеди подобар живот и повисок стандард на работниците, ...

КСС за 1 Мај со проглас за подобрување на правата на работниците

Сител - 13:52 30 Апр, 2012

Да ги здружиме своите сили и заеднички да креираме економско-социјална политика која ќе обезбеди подобар живот и повисок стандард на работниците, ...

КСС: Моќните газди спојуваат и одмараат, работниците за 1 Мај работат

Точка - 13:35 30 Апр, 2012

Први Мај одредени луѓе го подразбираат како празник за спојување на денови и нивно искористување за егзотични патувања и одмор. Но, за кого? ...

КСС: Газдите спојуваат денови за Први Мај, работникот прославува скромно

Макфакс - 13:04 30 Апр, 2012

Ова се наведува во соопштението на Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) во пресрет на Први Мај-Меѓународниот ден на трудот. Забележувајќи ...


Макфакс
Прес 24
Идивиди
Алфа ТВ
ИнПрес
iLike
Sky MK